Főoldal Reptéri transzferek Budapest

Budapest

26554
Budapest

Kijutás a repülőtérre (A repülőtér 16km-re fekszik a belvárostól)

A budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren három terminál található. A 2-es terminált (korábbi nevén Ferihegy 2-t) használják a fapados légitársaságok.

Az alábbi fapados légitársaságok repülnek Budapestről (leírás és menetrend):

Budapest reptéri transzfer

A Nyugati pályaudvartól:
A Nyugati pályaudvarnál található metrómegállótól a 3-as (kék vonal) metróval kell utazni egészen Kőbánya-Kispest végállomásig. Innen a 200E számú reptér busszal lehet továbbutazni, amelynek az útvonala érinti a Ferihegy 1-et, végállomása pedig a Ferihegy 2 repülőtér.

A menetidő kb. 42 perc Ferihegy 1-ig (itt található a vasúti megálló), 54-57 perc Ferihegy 2-ig. Az út költsége 530 forint (átszállójegy).

A Keleti pályaudvartól:
A Keleti pályaudvarnál található metrómegállótól a 2-es (piros vonal) metróval kell utazni a Deák téri megállóig, ahol át kell szállni a 3-as (kék vonal) metróra. A 3-as metróról Kőbánya-Kispest végállomáson kell leszállni. Innen a 200E számú reptér busszal lehet továbbutazni, amelynek az útvonala érinti a Ferihegy 1-et, végállomása pedig a Ferihegy 2 repülőtér.

A menetidő kb. 44 perc Ferihegy 1-ig (vasúti megálló), 56-59 perc Ferihegy 2-ig. Az út költsége 530 forint (átszállójegy, amit a metróhálózaton belüli átszállás esetén nem kell kezelni).

A Déli pályaudvartól:
A Déli pályaudvarnál található metrómegállótól a 2-es (piros vonal) metróval kell utazni a Deák téri megállóig, ahol át kell szállni a 3-as (kék vonal) metróra. A 3-as metróról Kőbánya-Kispest végállomáson kell leszállni. Innen a 200E számú reptér busszal lehet továbbutazni, amelynek az útvonala érinti a Ferihegy 1-et, végállomása pedig a Ferihegy 2 repülőtér.

A menetidő kb. 45 perc Ferihegy 1-ig (vasúti megálló), 57-60 perc Ferihegy 2-ig. Az út költsége 530 forint (átszállójegy, amit a metróhálózaton belüli átszállás esetén nem kell kezelni).

A Népligeti buszállomástól:
A Népliget metrómegállótól a 3-as (kék vonal) metróval kell utazni Kőbánya-Kispest végállomásig. Innen a 200E számú reptér busszal lehet továbbutazni, amelynek az útvonala érinti a Ferihegy 1-et, végállomása pedig a Ferihegy 2 repülőtér.

A menetidő kb. 25 perc Ferihegy 1-ig (vasúti megálló), 37-40 perc Ferihegy 2-ig. Az út költsége 530 forint (átszállójegy).

Ha az utunkat szeretnénk megszakítani a reptérre/ről menet, akkor inkább egyszeri útra érvényes vonaljegyekkel érdemes utazni, amelyek ára 350 Ft/jegy (a sofőrnél vásárolva 450 Ft). Az átszállójegy összesen 100 percig – az átszállástól számítva 80 percig – érvényes.

A metrók napközben általában 3-5 percenként követik egymást. Hétvégén és a késő esti órákban a szerelvények ritkábban járnak. Az első metró 4:30-kor indul, az utolsó pedig 23:10-kor.

A 200E számú reptér busz napközben 8-10 percenként jár. A buszok a repülőtérre reggel 4:05 és este 24:00, a repülőtérről 4:09 és éjjel 0:21 között közlekednek. A 200E menetrendje szerint a menetidő Ferihegy 1-ig 11 perc, Ferihegy 2-ig pedig 23 perc.

Taxi:
Az út a belvárosból a repülőtérre 23-28 perc, és kb. 7000 forintba kerül társaságtól függően.

Parkolás:
A repülőtér közelében lehetőség van kedvező árú reptéri parkolásra. A parkoló és a repülőtéri terminálok között az utasokat ingyenes transzfer busz szállítja. A parkolóhely előre, interneten keresztül, online is lefoglalható.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com