Főoldal Reptéri transzferek Oslo repülőtér, reptéri transzfer

Oslo repülőtér, reptéri transzfer

19786
Oslo látnivalók

Bejutás a repülőtérről a városba

Oslo a Norwegian légitársaság közvetlen fapados járatával érhető el Budapestről és Bécsből. A Wizz Air 2019. április 5-től repül Budapest és a norvég főváros között.

Oslo repülőtéri transzfer

Oslo-Gardermoen (távolság a központtól: 50 km)

Busz:
SAS Airport Bus/Flybussen:
Oslo-Gardermoen (repülőtér) – Oslo Radisson SAS Scandinavia Hotel, városközpont

(a repülőtérről reggel 5:20 és éjszaka 1:00, a városból 4:00-22:00 között közlekedik, 20 percenként, a menetidő kb. 60 perc, a jegy ára 179 NOK/út, a retúrjegy 260 NOK)

Útvonal: Oslo Airport – Furuset – Trosterud – Ulven – Teisen – Helsfyr (földalatti megálló) – Oslo Busterminalen (buszállomás) – Stortinget – Radisson SAS Scandinavia Hotel

Vonat:
Az Airport Express/Flytoget járatok a reptérről az oslói főpályaudvarra 10-20 percenként indulnak reggel 5:36 és 0:56 (ellenkező irányban 4:45-0:05) között. A jegyek ára a belvárosig 190 NOK/út, a gyerekek 16 éves kor alatt ingyen utazhatnak. A menetidő 19-22 perc.

Érdekesség, hogy az indulási és az érkezési állomásokon található automatákon a hitelkártyánk lehúzásával egyszerűen elkerülhetjük a jegyvásárlást, mert a kártyáról automatikusan levonásra kerül a két állomás közötti út díja. Jegyek egyébként a szokásos módon is vásárolhatók minden állomáson, ahol megáll a vonat.

Útvonal: Oslo Airport – Lillestrom (150 NOK/út) – Oslo Central Station – National Theatret – Skoyen – Lysaker – Sandvika (220 NOK/út) – Asker (220 NOK/út)

Az NSB vonatok a reptér és az oslói főpályaudvar között általában 10-30 percenként közlekednek reggel 5:46 és este 23:08 (ellenkező irányban 4:51-0:21) között. A menetidő 23 perc. A jegy ára 101 NOK/út. A járatokkal számos városba – pl. Lillehammer, Trondheim – utazhatunk tovább.

Taxi:
Az út 550-900 NOK Oslo központjába. A menetidő 30-40 perc.

Oslo-Rygge (távolság a központtól: 70 km)

Busz:
Rygge-Ekspressen:
Oslo-Rygge (repülőtér) – Oslo (buszterminál)

A buszok indulása a repülőgépek menetrendjéhez igazodik. A repülőtérről a repülőgépek leszállása után kb. 30 perccel indulnak a járatok az oslói buszterminálba. A repülőgépek késése esetén a buszok megvárják az utasokat. Az oslói busztermináltól kb. 2 óra 50 perccel a repülőgépek menetrend szerinti felszállása előtt indulnak a buszok. A menetidő kb. 65-70 perc. A buszjegy ára 120 NOK/út.

Vonat:
Rygge vasútállomása 4 kilométerre fekszik a repülőtértől. A vasútállomás és a repülőtér között ingyenes buszjáratok szállítják az utasokat. Az NSB társaság vonatai a reptér és az oslói főpályaudvar között általában óránként (hétvégén kétóránként) közlekednek. A menetidő kb. 50-55 perc. A jegy ára 136 NOK/út. A járatokkal számos városba utazhatunk tovább.

Oslo-Rygge repülőterére jelenleg nem közlekedik járat Budapestről és Bécsből.

Hasznos cikkek:

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com