Főoldal Reptéri transzferek Athén repülőtér, reptéri transzfer

Athén repülőtér, reptéri transzfer

53687
Athén látnivalók

Bejutás a repülőtérről a városba (távolság a központtól: 33 km)

Athénba a Ryanair és a Wizz Air repül közvetlen fapados járattal Budapestről, a Ryanair Bécsből is.

Athén repülőtéri transzfer

Busz:
X95-ös busz:
Athén (repülőtér) – Syntagma tér (városközpont)

Éjjel-nappal 15-20 percenként közlekedik. A menetidő kb. 75 perc.

Útvonal: Athén (repülőtér) – Pyrgos – Panagitsa – Plateia Agias Paraskevis – 7th Cholargou – Ethniki Amina (metróállomás) – Karanika – Plateia Ampelokipon – Plateia Mavili – Ilisa – Athens Hilton-Pnakothiki – Stadio – Syntagma tér (városközpont)

X96-os busz:
Athén (repülőtér) – Peiraias (Pireusz, kikötő)

Éjjel-nappal 30-40 percenként közlekedik. A menetidő kb. 90 perc.

Útvonal: Athén (repülőtér) – Diastavrosi Koropiou – Sholi Evelpidon – Eklissia Varis – Pigadakia – Galini – Nosokomeio (kórház) – Alfa PlazVoulas – Pikpa – Asteria – Antonopoulou – Plateia Glyfadas – 5th Glyfadas – 4th Glyfadas – 3rd Glyfadas – 2nd Glyfadas – Dikigorika – 2nd Ellinikou – 1st Agiou Kosma – 5th Kalamakiou – 3rd Kalamakiou – 1st Kalamakiou – Edem – Flisvos – Faliro (metróállomás, 1-es metró) – Dimotiko – Nat – Peiraias (Pireusz, kikötő, metróállomás)

A buszok az érkezési terminál épületének 4-es és 5-ös kijárata közötti megállóból indulnak.

A buszjegy ára 5,5 EUR/út. 18 év alatt, illetve 65 év felett 2,7 EUR/út a jegy ára, gyerekeknek 6 éves kor alatt ingyenes. Megvásárolhatók a sofőrnél, illetve az egyes állomásokon a jegykiadó automatákból. Lehet vásárolni 3 napra érvényes Turista jegyet is 20 euróért, amellyel az összes busz, villamos és metró is használható Athénban, plusz egy retúr utazásra is érvényes a repülőtérre.

Metró:
3-as metró (kék vonal):
Athén (repülőtér) – Syntagma tér (városközpont, 2-es metróra átszállási lehetőség) -Monastiraki (itt átszállva az 1-es metróra egészen Pireuszig lehet eljutni)

A repülőtértől 6:10-23:34, ellenkező irányban 5:30-22:55 között közlekedik 35 percenként. A menetidő a Syntagma térig 40 perc, Pireuszig 70 perc.

A felnőttjegy ára egy útra 9 EUR, a retúrjegy 16 EUR/fő (30 napon belül felhasználandó). 18 év alatt, illetve 65 év felett 4,5 EUR/út a jegy ára, gyerekeknek 6 éves kor alatt ingyenes. Az egy útra szóló jegyek az érvényesítéstől kezdve 90 percig érvényesek, így felhasználhatók kombinált utazásra is, azaz más tömegközlekedési eszközökre is átszállhatunk. A jegyek megvásárolhatók az automatáknál és a jegypénztáraknál.

Útvonal: Athén (repülőtér) – Doukissis Plakentias (vasúti átszállási lehetőség) – Chaladri – Ethniki Amina – Katehaki – Panormou – Ambelokipi – Megaro Moussikis – Evangelismos – Syntagma (átszállási lehetőség a 2-es metróra) – Monastiraki (átszállási lehetőség az 1-es metróra)

Vonat:
Athén (repülőtér) – Larissis (főpályaudvar)

A repülőtértől 6:07-23:08, ellenkező irányban 5:05-21:05 között közlekedik 60 percenként. A menetidő 40-44 perc, a jegy ára 9 EUR/út.

Útvonal: Athén (repülőtér) – Koropi – Kantza – Pallini – Doukissis Plakentias (átszállási lehetőség a 3-as metróra) – Kifisias – Nerantziotisa (átszállási lehetőség az 1-es metróra) – Iraklio – Aharnes (vasúti csomópont) – Larissis (Központi Vasúti Pályaudvar, átszállási lehetőség a 2-es metróra, illetve más belföldi és nemzetközi járatokra)

Taxi:
Az út 55-60 EUR Athén központjába, éjszaka drágább. A menetidő kb. 40-60 perc.

Privát reptéri transzfer:
Ha szeretne nyugodtan és rögzített áron, minősített sofőrrel és autóval utazni, akkor érdemes az athéni reptéri transzfert előre megrendelni partnerünktől. Utazás előtt 4 nappal emailben meg fogja kapni a sofőr adatait: név, fotó, telefonszám. A sofőr a repülőtéren belül, az érkezési szinten fogja várni az Ön nevét tartalmazó névtáblával. Nem kell sorban állni, szabad taxit keresgélni. Az előre megadott ár minden költséget tartalmaz, és a foglalás 24 órával az utazás előttig lemondható: Athén, reptéri transzfer ajánlatok

Autóbérlés:
A repülőtéren az összes nagyobb autókölcsönző jelen van. A legnagyobb nemzetközi autókölcsönző összehasonlító oldal az elérhető ajánlatokat az autókölcsönzők árai és az autók mérete szerint sorba rendezi, így könnyen áttekinthető formában lehet kiválasztani a számunkra legkedvezőbb ajánlatot. Keresek egy jó ajánlatot!

+1 tipp: Hop on hop off turistabusz

Sok városban lehet találkozni az emeletes városnéző buszokkal, de Athénban különösen megéri felpattanni rájuk, ugyanis hatalmas területet lehet bejárni velük kényelmesen és olcsón. Nemcsak Athén nevezetességeinél állnak meg, hanem bejárják Pireuszt és az athéni riviéra több strandját is, érintik Glyfadát és el lehet jutni velük egészen a Vouliagmeni-tóig.

Annyiszor szállunk le és fel, ahány alkalommal csak szeretnénk. Négy útvonal van, amelyeken a buszok kifejezetten a látnivalóknál, strandoknál állnak meg, így kiváltható akár a tömegközlekedési jegy is. A négy útvonal között bármikor, tetszőlegesen válthatunk. A buszokon ingyenes audioguide elérhető több nyelven, ingyenes wifit és térképet is szolgáltatnak. A online árak a következők: felnőttjegy 15 euró, gyerekjegy (5-15 éves kor között) 6 euró.

A jegyek megvásárolhatók a következő oldalon: Athéni Hop-on Hop-off buszjegyek

Hasznos cikkek:

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com